top of page

Digital workplae

Digital Transformation
Future of work

lecture.png
הרצאות1.png
הרצאות2.png
הרצאות3.png

הרצאות

הארגון בעידן הדיגיטלי. 

תחום מלהיב אשר נמצא בראש סדרי עדיפות בארגונים. איך להתמודד מול השינויים שמחוללת הטכנולוגיה? ללקוחות, לעובדים ולסביבת העבודה.

סדרת הרצאות מרתקות על הצד הארגוני במהפכה הדיגיטלית והטכנולוגיה החכמה. הארגון במציאות החדשה. סקירות, מגמות, דרכים להתמודד ולאמץ את הקידמה.

ארגונים במציאות החדשה, אתגרים והזדמנויות

השיבוש שיצרה מגיפת הקורונה הפך את כל מה שהכרנו על אופן ביצוע העבודה

אנו נמצאים במציאות חדשה - מציאות בה העבודה מרחוק היא עובדה קיימת, מציאות בה השתנו סדרי העבודה ואופי הביצוע לה, מציאות בה העובדים שינו תפיסות חיים.  מצד שני נוצרו צורות עבודה חדשות ונבנתה דינמיקה ייחודית בין הארגון מול העובדים ובקרב העובדים עצמם.

במהלך ההרצאה נדבר על השינוי שהתרחש בעקבות המגפה וגלי ההדף שאנו מרגישים היום. מה האתגרים העומדים בפני ארגונים ומקבלי ההחלטות ומתן דגשים לפעולות אשר יכולות לסייע לארגון להסתגל למציאות החדשה

עבודה מרחוק כתפיסה ארגונית

עבודה מרחוק היא לא רק Zoom. מדובר על תפיסה הרואה בעבודה מרחוק מופע נוסף של ביצוע העבודה והמשימות. בראייה הארגונית, על מנת ליצור סביבה שתמשיך את העבודה לא משנה מאיפה היא מתבצעת, יש לחשוב על מכלול האספקטים להיערך בהתאם.

במהלך ההרצאה נדבר על העבודה מרחוק מזוית הארגון, ביצוע המשימות והעובדים. איך לסדר, ממה להזהר ומה לשנות בעבודה המסורתית שתתאים גם להפעלה מרחוק. ההרצאה תלווה בדוגמאות וסיפורי הצלחה מארגונים אשר הצליחו לשלב צורות עבודה שונות.  

 

כאשר הדיגיטל מגיע לסביבת העבודה 

כחלק מהציאות בה הדיגטל הוא חלק מיומיום שלנו, גם סביבת עבודה הופכת לדיגיטלית. שימוש ביישומים דיגטלים כאפליקציות עסקיות וככלי עבודה לתקשורת, שיתוף, אחזור וניתוח מידע. חיבור בין היישומים מאפשר להציג תמונה שלמה של התנהלות הארגון בחתכים עסקיים, תפעוליים, משאבי אנוש ועוד.

סביבת עבודה דיגטלית נותנת מענה לזריזות הנדרשת מהארגון כיום ואת הגמישות להגיב לשינויים המתרחשים - בשוק, אצל הלקוחות והעובדים. 

סקירה מקיפה על המהפכה הדיגיטלית מנקודת המבט של הארגון. תפיסת סביבת העבודה הדיגיטלית, ממה מורכבת, דוגמאות ליישומים וכיצד בונים תוכנית אסטרטגית לפיתוח סביבת העבודה של המחר

 

קהילות עובדים, ערוץ תקשורת חדש בארגון - העובדים המחוברים

קהילות במקום העבודה הן פלטפורמה לחיבור עובדים, זירות להבעה ושיתוף רעיונות, תקשורת,  הגברת המעורבות ושביעות רצון העובדים. חיבור שכזה תורם לשיפור ביצועי הארגון ויתרונותיו רבים: התייעלות תפעולית, טיפוח העובדים, עמקת התקשורת הפנימית, שיפור הלמידה הארגונית ועוד.

המפתח לקהילות עובדים מצליחות הוא הפיתוח,הניהול וההובלה שלהן. קהילות אשר הקמתן והפעילות בהן מתוכננת, מאורגנות ומנוהלת, מאפשרות ליצור סביבה מקצועית עבור העובדים והמנהלים. קהילה לא מנוהלת יכולה להצליח בשלב הראשון של ההקמה, אך לרוב תדעך פעילותה. 

במהלך ההרצאה נדבר על  מהן קהילה פנים ארגוניות/, הייחוד שלהן, ההזדמניות שמביאות, היתרונות בהקמתן וכיצד מסייעות לארגון. וגם האתגרים בפיתוח קהילות בארגון, המוקשים בדרך עד להצלחה. 

 

עולם העבודה העתידי, האם רובוטים יחליפו אותנו?

 

איך יראה עולם העבודה במהפכה התעשייתית הרביעית? כניסת הטכנולוגיות הפורצות (בינה מלאכותית, רובוטיקה, עוזרים אישיים דיגיטליים, מציאות מדומה ועוד) משבשת את התנהלות הארגונים ומשפיעה על סביבת העבודה, תהליכי העבודה והעובדים עצמם. 

ההרצאה סוקרת את מגמות עולם העבודה העתידי, יישומים טכנולוגיים, אלו מקצועות ייעלמו ואלו מקצועות ישרדו / יתפתחו, ההשלכות על התנהלות המנהלים והעובדים ועוד. ההרצאה מלווה בדוגמאות, מקרי בוחן, תוצאות מחקרים ותחזיות.

מעוניינים בפרטים נוספים?

מוזמנים להתקשר - 0544.846.648

או לשלוח מייל - arik.rizer@gmail.com

למעלה

הרצאות
סדנאות

סדנאות

קיימים אתגרים אשר בעזרת עבודת צוות ניתן לפצח אותם. כינוס עובדים ומנהלים סביב נושאים מוגדרים מאפשרים לחזק את החיבור והתקשורת בין בעלי העניין, לשפר הידע, לדון בהשלכות על הארגון ולמצוא יחד פתרונות ודרכי פעולה.

 

אופי הסדנאות מאפשרות עבודה קבוצתית או אישית, תרגול מעשי וביצוע מטלות מובנות הגורמות למשתתפים לבחון המצב, לעבד המידע ולהביא תשובות לנושאים סביבם מתכנסים.

הסדנאות מועברות על ידי כינוס פיסי של המשתתפים או בצורה וירטואלית דרך ה Zoom.

 

סדנא לפיתוח קהילות בארגון

 

אורך הסדנא - 6-12 שעות

סדנא מעשית הבנוייה על מתודולוגיית "4 מפתחות להצלחה", תיתן למשתמשים הבנה מעמיקה בנושא קהילות עובדים תוך הקניית ידע תיאורטי ומעשי בהקמת הקהילות, ופרקטיקה בניהולן. הסדנא תחזק את יכולות פיתוח וניהול קהילות החל משלב התכנון וכלה בניהול בפועל של הדינמיקה הקהילתית.

המשתתפים מגיעים עם רעיון לקהילה אותה רוצים לפתח, בומהלך הסדנא עוברת הקהילה משלב הרעיון לתוכנית עבודה והוצאה לפועל שלה.

המשתתפים:

  • יקבלו כלים אסטרטגיים איתם יוכלו לתכנן, להקים קהילות ולמדוד את ביצועיהן

  • ילמדו ויתנסו בפיתוח אסטרטגיית תוכן ויוכלו לתכנן את פעילות אצלם

  • יקבלו כלים טקטיים לניהול קהילה משגשגת ויוכלו ליישם אותם במהלך ניהול הקהילות שלהם.

 

בסיום הסדנא זכאים המשתתפים לפגישה אישית בת שעתיים לאפשר להם  לדייק את התוצרים.

 

סדנאות אסטרטגיות לעיצוב העבודה הגמישה

 

אורך הסדנאות - 12-18 שעות

מגפת הקורונה גרמה לשיבוש במקום העבודה, אופן ביצוע העבודה ותפיסות העובדים.

החזרה למקומות העבודה אחרי תקופות הסגרים הייתה לשיגרה חדשה (new normal). שיגרה בה העבודה מרחוק היא עובדה מוגמרת, עובדים הדורשים לשלב בין בית-עבודה, אופן ביצוע עבודה, דיווח ובקרה המתבצעים אחרת ועוד.

השגרה החדשה דורשת מהארגון לשדרג את סביבת העבודה ולהתאימה למציאות שאחרי מגפה. תהליכי השינוי צריכים להיות מנוהלים ומתוכננים. 

נושאי הסדנאות:

כללים ומדיניות לעבודה מרחוק

קביעת תמהיל בשילוב בית-עבודה

תכנון העבודה המציאות החדשה

השינוי בקרב העובדים והטיפול בהם 

המשתתפים:

  • יבינו את הנדבכים הקשורים לעבודה במציאות שלאחרי המגפה

  • יתכננו את סביבת הארוגונית ואופן ביצוע העבודה בהתאם לדרישות, האילוצים והאתגרים של השגרה החדשה (new normal) 

 

סדנאות אסטרטגיות בתחום אימוץ הדיגיטל בארגון ומעבר לסביבת עבודה דגיטלית

 

אורך הסדנאות - 8-18 שעות

הצלחת תהליכי 'טרנספורמציה דיגיטלית' תלויה במידת המוכנות הארגונית ותכנון הפרויקט. על מנת להצליח באימוץ הטכנולוגיה בארגון נדרשים לבחון ההשפעה על תהליכי העבודה, התרבות הארגונית ומוכנות העובדים.

סדנאות אסטרטגיות סביב נושא אימוץ הדיגיטל בארגון מציגות את האתגרים הקיימים בתהליך, בוחנות כיצד מתנהל בארגון מול האתגרים ומאפשרות להביא לשולחן פתרונות אפשריים, דרכי פעולה עד לגיבוש תוכנית עבודה.

נושאי הסדנאות:

מיפוי מצב היישומים הדיגטליים בארגון והצרכים העתיידים

התאמת תהליכי עבודה למציאות הדיגיטלית

איתור מיומנויות וכישורים הנדרשים לעובדים על מנת לאמץ בהצלחה את הטכנולוגיה

נושאים נוספים "בתפירה אישית" בהתאם לצורך הארגוני והניהולי סביב נושא הטרנספורמציה

המשתתפים:

  • יבינו את מהות פרויקט טרנספורמציה דיגיטילית, דגשים והשלכה על הארגון שלהם

  • יגבשו קווי פעולה סביב נושאי הסדנא, ייצרו מטרות אחידות ושפה משותפת והבנת הצרכים להצלחה בתהליך האימוץ

 

** נדרשת עבודת הכנה להכרת הארגון והאתגרים שלו

 

מעוניינים בפרטים נוספים?

מוזמנים להתקשר - 0544.846.648

או לשלוח מייל - arik.rizer@gmail.com

למעלה

workshop2b.jpg
workshop33.png
workshop34.jpg
ליווי

ליווי ויעוץ אסטרטגי

teamwork.jpg

המעבר לסביבת עבודה דיגיטלית (ובכלל זה פיתוח ערוצי תקשורת חדשים - קהילות עובדים) או כניסה לפרויקט 'טרנספורמציה דיגיטלית' הינו תהליך הדורש תכנון מראש. מעל הטכנולוגיה נדרש לבחון את היקף השינויים, היכן מתרחשים  ומה המשמעויות הנגזרות מתהליכים אלו.  

 

הבנה מעמיקה ורבת שנים של התנהלות ארגונית (תהליכים ואנשים) ומצד שני היכרות עם ההיצע הטכנולוגי, מאפשר לי להבין את הפערים הקיימים ולסייע בהובלת מהלכים לאימוץ הטכנולוגיה בארגון ושינוי ההתנהלות בצורה מדויקת, נבונה ועמידה לשינויים. 

 

הפעילות האסטרטגית מיועדת לכל רמות הניהול בארגון. החל מניהול צוותים ועד למנהלים בכירים. ניסיון רחב בהבנת תהליכי עבודה קיימים והצעה לתהליכים עדכניים בעקבות השינויים נותנים לי נקודת פתיחה גבוהה כאשר אני מציע עצמי לסיוע במעבר לדיגיטל.

 

אחרי הכרת הארגון ומיפוי תהליכים מרכזיים, ניתן לבחון את השינוי שיגיע בעקבות כניסת היישומים הדיגיטליים-טכנולוגיים לתהליכי עבודה ולמציאות הארגונית. הגדרת מטרות, פירוט הפעולות שיש לבצע (ברמת הארגון, העבודה והעובדים) וניהול השינוי נכנס תחת תוכנית אסטרטגית מדורגת (לרוב) המתפרסמת בארגון והופכת לתוכנית עבודה למעבר הארגון לסביבת עבודה דיגיטלית. תוכנית שכזו רותמת את הארגון לשינוי, מעלה את אחוזי ההצלחה של הפרויקט ומבטיחה מעבר חלק למציאות הדיגיטלית.

מעוניינים בפרטים נוספים?

מוזמנים להתקשר - 0544.846.648

או לשלוח מייל - arik.rizer@gmail.com

למעלה

bottom of page